07. jun 2016.

 
 
Cinema City program na Mikser festivalu

 
  Na Mikser Festivalu, od 8. do 12. juna, imaćete priliku da pogledate snažan i emotivan filmski program u atraktivnom ambijentu Španske kuće u Savamali, koji ove godine uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival iz Novog Sada.

Mikser festival 2016 održava se pod sloganom „Osetljivo društvo (Sensitive Society)“, na kreativan način, kroz bogat i fokusiran program, skreće pažnju na značaj tema poput rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, multikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

U tom smislu, filmski program, pod uredničkom palicom festivala Cinema City, sastojaće se od nekoliko snažnih, emotivnih i društveno osvešćenih filmskih ostvarenja koje konceptualno povezuje krovna tema Mikser festivala. Nakon projekcija filmova „Abdul i Hamza“, koja će se održati u sredu, 8. juna, u 22:50, i „LogBook_Serbistan“, koja će se održati u četvrtak, 9. juna, u 21:30, publika će imati priliku da razgovara sa rediteljima Markom Grbom i Želimirom Žilnikom.

Cinema City je internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Deveto izdanje Cinema City festivala donosi, kao i svake godine, nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije. Programski koncept festivala baziran je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata iz zemlje, regiona i sveta, kao i na sjajnom muzičkom programu koji će nam predstaviti neke od najznačajnijih zvezda regiona.
 
 

vesti


„Ex Yu rock enciklopedija 1960-2015“



Iz štampe je upravo izašla „Ex Yu rock enciklopedija 1960-2015“ Petra Janjatovića. Medijske reakcije na prethodna izdanja enciklopedije su bile brojne. Bila je hvaljena ali i osporavana, a najvažnije je da je primećena i tražena...